Over de kunstenaar

De afgelopen jaren heb ik gewerkt met en voor mensen met beperkingen, sociaal emotionele problemen en vluchtelingen. De moed en wilskracht van velen van hen om zich desondanks staande te houden inspireert mij in mijn werk als beeldend kunstenaar.

In mijn werk zoek ik naar het gemarkeerde: hoe ervaringen en beperkingen mensen laten worden wie ze zijn. Voor mij is een intrigerende vraag: Wat laat je aan de buitenwereld zien en wat niet? Een esthetische en absurde kijk boeit mij in dit proces

Ik maak figuren en portretten in sculpturen en tekeningen. Materialen die inspireren zijn bouwschuim, gips, inkt en papier-maché. Deze materialen gaan soms hun eigen weg, prikkelen fantasie en dagen mij om te bouwen en te spelen op zoek naar een specifiek beeld.

De tactiele eigenschappen van de materialen waarmee ik werk maken dat ik een beeld bij het vormgeven zie en fysiek voel ontstaan. 

 

Opleiding: Nieuwe Akademie Utrecht

 

Voor contact: jaapvanriet@gmail.com